Jogurtová bublanina s ovocem a mandlemi pinit
0 Přidat do oblíbených
RYCHLÁ PŘÍPRAVA SLADKÉ RECEPTY SVAČINY

Jogurt můžete nahradit kefírem, kysaným podmáslím, nebo třeba tvarohem ve vaničce a recept bude pořád fungovat 😉 Jen pokud budete chtít nahradit část polohrubé mouky nějakou celozrnnou, přidala bych více tekutin.

Normálně dávám na tuto bublaninu i mandle, ale až při střihu  VIDEA jsem zjistila, že jsem je tam zapomněla dát :-D

Jáhlová kaše s pomeranči pinit
0 Přidat do oblíbených
RYCHLÁ PŘÍPRAVA SLADKÉ RECEPTY

Jáhly (a obecně obiloviny) jsou pro nás především zdrojem sacharidů, takže potřebujete kaši doplnit ještě bílkovinami – mléko, tvaroh, řecký jogurt, silken tofu, protein. Důležité jsou také tuky – ideálně dejte přednost rostlinným tukům, tedy např. ořechům a semínkám.

Jáhly nejsou příliš velkým zdrojem vlákniny (výhoda při přípravě pokrmů pro malé děti), tu můžete doplnit pomocí čekankového sirupu, chia semínek, ovocem a zeleninou.

Dnes mám pro vás základní recept na jáhlovou kaši, kterou si můžete různě obměňovat ovocem  a ořechy dle chuti.

Dýňové pyré pinit
0 Přidat do oblíbených
RYCHLÁ PŘÍPRAVA SLADKÉ RECEPTY

Dýně z výživového hlediska řadíme k zelenině. Dýně jsou dobrým zdrojem karotenů, které se v těle částečně mění na vit. A (tedy prekurzory vit. A, těhotné maminky nelekejte se, nehrozí vám předávkování vit. A) Vit. A podporuje normální funkci zraku, také správný vývoj buněk sliznic, kůže, krvetvorby a imunity… Dýně jsou dále zdrojem minerálních látek a vlákniny (2-3g na 100 g).

Konkrétně máslová dýně, má měkčí dužninu, je rychle uvařená a hodí pro mixování. Před přípravou se ale musí tuhá slupka oloupat.
Já osobně ji mám raději do sladkých receptů, její vůně mi připomíná cukrovou vatu :-D Dneska mám pro vás tip, jak si z máslové dýně jednoduše připravit pyré, které si pak můžete dát do jogurtu, kaší, nebo třeba jako náplň do koláčů, nebo malým dětem do prvních příkrmů (tady s kořením opatrně).

sladká tvarohová pomazánka pinit
0 Přidat do oblíbených
RYCHLÁ PŘÍPRAVA SLADKÉ RECEPTY SVAČINY

Pokud máte rádi sladké snídaně, mohl by vás potěšit dnešní recept na tvarohovou pomazánku s vanilkou. Přidávám také tip, jak si snídani s touto pomazánkou poskládat, aby jste pokryli dostatečné množství bílkovin, tuků a sacharidů.Zdrojem bílkovin by byl u této ukázkové snídaňové porce – tvarohová pomazánka a z části také celozrnný toastový chléb, kterým jsme zároveň do jídla doplnili vlákninu. Protože jsem do pomazánky dala odtučněný tvaroh, je potřeba doplnit ješte tuky. Nutričně hodnotnější jsou pro nás tuky z rostlinných zdrojů. Při podávání můžete tedy tuky doplnit mletými oříšky, oříškovým máslem, semínky, čas od času klidně i kvalitní čokoládou. Nezapomeňtě si k toustům a pomazánce přidat také porci ovoce, nebo zeleniny.

lívance z podmáslí pinit
0 Přidat do oblíbených
HLAVNÍ JÍDLA SLADKÉ RECEPTY VEGETARIÁNSKÉ RECEPTY

Snídaně je základ dne. Proto by měla být, pokud možno,  vyvážená. Máte rádi sladké snídaně? A co takhle lívance? Tak v tom případě musíte vyzkoušet tyto nadýchané a vynikající lívance, které si můžete připravit na milión způsobů. Tento recept jsem sestavila tak, aby jste si mohli dopřát nutričně vyváženou snídani, která vám dodá potřebně živiny a zasytí na delší dobu.

muffiny z červené řepy pinit
0 Přidat do oblíbených
SLADKÉ RECEPTY SVAČINY

Jemně kořeněné, voňavé po skořici a hřebíčku. Tak akorát sladké, takže příjemně vynikne jejich kakaová chuť. Červenou řepu v nich nepoznáte.

Jeden z našich nejoblíbenějších receptů. Tyto muffiny si obvykle bereme jako svačinu na výlety kvůli jejich nutričně vyváženému složení. Pokud máte vyšší potřebu bílkovin k muffinům si ještě do batohu přibalte nějaký mléčný výrobek.

tvaroh s jablky pinit
0 Přidat do oblíbených
RYCHLÁ PŘÍPRAVA SLADKÉ RECEPTY SVAČINY

Tuto tvarohovou pochoutku si můžete připravit i jako sladkou snídani. Místo vloček můžete použít nedoslazované křupavé lupínky (pohankové, ovesné, špaldové). Já mám velice ráda klíčené lupínky od firmy Semix pluso, které jsou dokonce vhodné i pro celiaky. Jablíčka můžete nahradit hruškami, nebo jiným ovocem, které máte zrovna doma. Pokud potřebujete méně tučnou variantu, polotučný tvaroh můžete nahradit nízkotučným, nebo třeba Skyrem či jogurtem s nízkým obsahem tuku. Pokrm bude obsahovat méně tuku a naopak více bílkovin.