Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Polévka z pečené dýně s bramborami a rozmarýnem

Receptů na dýňovou polévku není nikdy dost. Tento recept jsem si tak trochu ulehčila tím, že všechny suroviny jsem upekla. Pak stačilo jen vzít do ruky tyčový mixér a chutná podzimní polévka byla na stole. Oříšky a semínka používám podle toho, co mám zrovna ve špajzu. Do polévky můžete dát jakékoliv oříšky či semínka, které máte rádi. Polévku jsem tentokrát připravila jako hlavní jídlo s opečenou topinkou a parmazánem.

Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 15 mins Čas vaření 40 mins Celkový čas 55 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 6 Kalorie: 2284 kJ/546 kcal/ 1 porce Nejlepší období: Podzim

Polévka

Na 6 porcí topinek

Postup

  1. Všechny suroviny kromě cottage sýru dáme do pekáčku a zalijeme 2 hrnky vody či vývarem.

  2. Pečeme na 200 °C 30 minut.

  3. Poté vše přehodíme do hrnce, přidáme cottage sýr  a mixujeme  na požadovanou krémovost. Případně naředíme dalším přidáním vody či vývaru. Dochuťte ještě solí či vinným octem a můžete podávat.

  4. Chléb opékejte na nepřilnavé pánvi na sucho nejprve z jedné strany.  Jakmile topinku obrátíte,  opečenou stranu posypejte parmazánem a nechte dopéct spodní stranu topinky.

    dýňová polévka
Výživové údaje

Velikost porce 1 porce by mohla vypadat takto: 300 ml polévky + 120 g topinek s parmazánem

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 546kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 14g22%
Celkový obsah sacharidů 79g27%
Vláknina 10g40%
Bílkovina 22g44%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Zařadit pod
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Add a review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network