Miluju jahody se šlehačkou a miluju cheesecaky! Tento dezert je dokonalým spojením obou, totiž jemného smetanového krému se sladko-kyselkavou chutí jahod a křehkého sušenkového těsta. Ačkoliv jsem se ze začátku bála, nakonec připravit tento pečený cheesecake, nebylo vůbec těžké. Pečený cheesecake jsem totiž pekla poprvé. Ovšem, k ruce jsem měla podrobný tahák, který vypracovala Pavlínka @lubojatzky_couple bez něj bych to asi (určitě) napoprvé nezvládla– nasdílím vám ho také ;-)
A ještě vám prozradím, že tento recept vznikl v milé spolupráci s Lučinou. Totiž, jedna ze super tajných ingrediencí, která tvoří tento našlehaný sametově jemný krém je @moje_lucina Smetanová – čerstvý sýr z tvarohu a smetany. Smetanová má výraznou mléčnou chuť a s její pomocí vykouzlíte pevnější a hutnější krém. Otestováno, doporučuji!
Pokud máte rádi osvěžující smetanové dezerty, recept určitě vyzkoušejte!