krémová rybí polévka pinit
0 Přidat do oblíbených
POLÉVKY RYCHLÁ PŘÍPRAVA

Treska pestrá neboli aljašská patří mezi mořské ryby s nízkým obsahem tuku (1g tuku/100 g) a vyšším obsahem bílkovin (17 g bílkovin/100g).  Nejčastěji na ni v obchodech narazíme v mrazících boxech ve formě filet, nebo lisovaných filetových bloků. Celé filety (PBI) mohou obsahovat drobnou kost, kdežto ve filetových blocích (PBO) nesmí být dle standardu víc jak jedna drobná kůstka na 1kg ryby – jsou často označované jako vhodné pro děti.

Bulgurový salát pinit
0 Přidat do oblíbených
HLAVNÍ JÍDLA RYCHLÁ PŘÍPRAVA VEGETARIÁNSKÉ RECEPTY

Do salátu můžete použít jakoukoliv sezónní zeleninu, která je chutná po upečení – dýni, červenou řepu, cuketu, lilek, brokolici, květák, celer atd… Okořeňte si dle chuti – klidně grilovací koření, chilli, papriky, nebo různými bylinkami. V receptu jsem použila tvaroh na strouhání - tento domácí recept na nakládaný, pokud vám ale tato varianta nevyhovuje, můžete jej nahradit jiným zdrojem bílkovin např. vejcem nebo tofu (s uzeným tofu je salát taky vynikající).

česneková pomazánka se sušenými rajčaty pinit
0 Přidat do oblíbených
RYCHLÁ PŘÍPRAVA VEGETARIÁNSKÉ RECEPTY

Jedna z mých nejoblíbenějších ,,snídaňových“ pomazánek. Skvělá bude určitě i na chlebíčky. Na pomazánky používám převážně nízkotučný /polotučný tvaroh, kdy chybějící tuk doplním za studena lisovaným oleji (nakyslou chuť tvarohu příjemně zjemní), oříšky či semínky. Tentokrát jsem ji doladila černými olivami a olivovým olejem. Pokud máte vyšší potřebu bílkovin, k pomazánce si dejte třeba vařená vejce, nebo kvalitní šunku.

sladká tvarohová pomazánka pinit
0 Přidat do oblíbených
RYCHLÁ PŘÍPRAVA SLADKÉ RECEPTY SVAČINY

Pokud máte rádi sladké snídaně, mohl by vás potěšit dnešní recept na tvarohovou pomazánku s vanilkou. Přidávám také tip, jak si snídani s touto pomazánkou poskládat, aby jste pokryli dostatečné množství bílkovin, tuků a sacharidů.Zdrojem bílkovin by byl u této ukázkové snídaňové porce – tvarohová pomazánka a z části také celozrnný toastový chléb, kterým jsme zároveň do jídla doplnili vlákninu. Protože jsem do pomazánky dala odtučněný tvaroh, je potřeba doplnit ješte tuky. Nutričně hodnotnější jsou pro nás tuky z rostlinných zdrojů. Při podávání můžete tedy tuky doplnit mletými oříšky, oříškovým máslem, semínky, čas od času klidně i kvalitní čokoládou. Nezapomeňtě si k toustům a pomazánce přidat také porci ovoce, nebo zeleniny.

polévka z pečených rajčat pinit
0 Přidat do oblíbených
HLAVNÍ JÍDLA LUŠTĚNINY POLÉVKY RYCHLÁ PŘÍPRAVA

Polévka z pečených rajčat je naprostá luxusní, přitom naprosto jednoduchá záležitost. Stačí vše naházet do pekáčku a máte rychlo a vydatnou večeři na stole.  Pečená rajčata jsou skvělá! Už jste někdy zkoušeli pečená rajčata? Obecně pečená zelenina má výraznější a lahodnější chuť. Můžete také vyzkoušet to, že pečená rajčata nahradíte paprikou a cuketou. Do polévky jsem také přidala máslové fazole, a tím v jídle navýšila obsah vlákniny a bílkovin.

Poku byste si chtěli dát jídlo jako hlavní jídlo, přidejte si k ní ještě nějaký zdroj bílkovin. Například krémový čerstvý sýr, nebo tofu (doporučuji tofu péct zároveň s rajčaty a bylinkami). A také si k polévce přihoďte kousek pečiva, nebo jiné přílohy. Dobrou chuť!

obalovaný květák pečený v troubě pinit
0 Přidat do oblíbených
HLAVNÍ JÍDLA VEGETARIÁNSKÉ RECEPTY

Na jaký způsob máte květák nejraději vy? Tento recept na obalovaný květák v křupavém těstíčku patří mezi mé nejoblíbenější. K tomuto jídlu se skvěle hodí dip z nízkotučného tvarohu se 2 lžícemi zakysané smetany, česnekem a pažitkou. Dip květák příjemně osvěží a zárověň dodáme pokrmu další zdroj bílkovin.