Triumf šéfkuchařů: Čerstvé a kvalitní suroviny METRO CHEF
Základem každé profesionální kuchyně jsou jednoznačně prvotřídní suroviny. Jako šéfkuchaři a restauratéři dobře víte, že kvalita a čerstvost surovin jsou klíčové pro přípravu vynikajících pokrmů, na které budou vaši hosté s chutí dlouho vzpomínat.
Vysoce kvalitní suroviny od ověřených výrobců
Ráda bych vám dnes představila vysoce kvalitní suroviny METRO CHEF pro profesionální vaření. Pochází pouze od ověřených dodavatelů. Výrobky METRO CHEF mají vysokou kvalitu zpracování, díky tomu je zajištěna stabilní chuť surovin, ze kterých snadno sestavíte stálé menu. Samozřejmostí je mezinárodní certifikace IFS a dohledatelný původ surovin.
Velká praktická balení surovin
Jistě také oceníte praktická velká balení, která jsou navržena s ohledem na potřeby profesionálních kuchyní. Vývojáři těchto produktů vědí, že v profesionální kuchyni je každá minuta drahá. Proto jsou produkty baleny do velkých a praktických obalů. Zvýšíte tak efektivitu práce v kuchyni a zároveň snížíte ekologickou stopu vaší restaurace, protože minimalizujete odpad a potřebu častého doplňování zásob.
Jak se se surovinami METRO CHEF vaří?
Já si suroviny samozřejmě také vyzkoušela.
Konkrétně jsem připravovala pokrmy s loupanými brambory METRO CHEF odrůdy Princess, varný typ B. Tyto byly vypěstovány v Havlíčkově Brodě. Mají jemnou až hrubší dužninu po varu, jsou mírně moučnaté. Proto jsou ideální jako vařená příloha, ale také k restování, pečení, do salátů, gulášů, polévek.
Z brambor Metro Chef jsem připravila 10 porcí hlavního chodu ,,Křupavé cheddarové brambory se smetanovo-česnekovým dipem, přelité bylinkovým pestem“.
Křupavé cheddarové brambory se smetanovo-česnekovým dipem, přelité bylinkovým pestem
Na 12 porcí budete potřebovat:
1 balení (5 kg ) předvařených a loupaných lahůdkových brambor METRO CHEF
700 g red cheddar METRO CHEF
olivový olej (na brambory + do pesta)
1,2 kg zakysané smetany
3 paličky česneku
2-4 ks bio citróny
200 g vlašských nebo pekanových ořechů
300- 350 g g sezónní bylinky – ideálně petrželka nebo medvědí česnek
sůl a pepř na dochucení
POSTUP:
Rozehřejte troubu na 200 °C.
Brambory opláchněte pod tekoucí vodou a nasypejte na plechy. Případně rozkrojte na poloviny. Pokapejte olivovým olejem, promíchejte a dejte péct na 20 minut.
Po 20 minutách pečení na brambory nasypejte strouhaný cheddar, promíchejte a pečte dalších 5 minut.
Mezi tím si připravte pesto a dip.
Bylinky pečlivě omyjte. Poté několikrát překrojte a vložte do mixovací nádoby.
Do nádoby přidejte ořechy, olej, kůru a šťávu z bio citrónu (2 ks), sůl dle chuti. Vše dohladka rozmixujte. Doporučuji šťávu z citrónu a olej přidávat postupně, abyste docílili požadované chuti a konzistence.
Dip připravíte smícháním zakysané smetany, utřeného česneku, nic komplikovaného. Pesto a cheddar už jsou chuťově komplikované dost 😊
Jakmile budou brambory hotové, na talíře servírujte smetanový dip, pečené brambory s cheddarem a přelijte bylinkovým pestem.
Závěrem
S lahůdkovými brambory METRO CHEF se v kuchyni pracovalo pohodlně, jejich úprava ušetří čas v kuchyni.
Hlízy byly bez vnějších i vnitřních vad, podobné velikosti. Dobře provařené, bez zbytků slupek, bez cizích nečistot. Balené v pevném obalu a ve vakuu. Díky tomu můžete brambory skladovat úsporně do stohu, s baleními se dobře manipuluje.
S produkty METRO CHEF máte jistotu, že dostanete stabilní chuť a profesionální kvalitu.