Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Kdo jsem?

Chemická inženýrka se zaměřením na potraviny a výživu, máma dvou malých dětí, milovnice dobrého jídla a vaření…

Michaela Smolková

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Co když vám řeknu, že: ,,Cukr není jed; lepek nelepí střeva; nejlepší hubnoucí dieta je žádná dieta; z bílého pečiva se netloustne; žádný detox pomocí potravin nefunguje; řepkový olej patří do zdravého jídelníčku; nebo že kvalitní a nutričně hodnotné potraviny vás nemusí stát majlant”.

 

Srdečně vás vítám na mém blogu, kde se můžete inspirovat, jak sobě a své rodině připravovat nutričně vyvážená jídla z běžně dostupných surovin. Také vám poradím s výběrem kvalitních potravin, které jsou dostupné v každém obchodě a za rozumnou cenu.

 

Přeji vám příjemné počtení a dobrou chuť!

Michaela Smolková

Jmenuji se Michaela Smolková. V potravinářství pracuji od roku 2011 v oblasti zajištění bezpečnosti a kvality potravin.  Momentálně jsem  na rodičovské dovolené. Miluji dobré jídlo, čokoládu a kávu. Ráda vařím, peču, fotím a píšu – vše se vlastně teprve učím.
Blog UMÍME JÍST jsem založila v roce 2021 jako takové  moje odreagování po večerech, postupně se však z tohoto koníčku stala i tak trochu má práce… Za tuto možnost   vděčím skvělým lidem z týmu Food blogu roku, kteří mě v roce 2022 ocenili jako nejlepší v kategorii  OBJEV FOOD BLOG ROKU.
Tohoto vítězství si nesmírně vážím! Mám ohromnou radost, že  to co dělám, má smysl a  přináší vám nějakou hodnotu. Děkuji!

 

Umíme jíst Food blog roku
Kvalita potravin umíme jíst

Mé vzdělání a praxe...

Vystudovala jsem Ing. se zaměřením na chemii, výrobu potravin a výživu. Díky získaným zkušenostem v potravinářském průmyslu vám můžu ukázat i pohled z druhé strany. A totiž, že za výrobou potravin se skrývá spousta tvrdé a pečlivé práce. Chci vám psát nejen o tom, jak se vaše oblíbené  potraviny vyrábí, ale i o postupech, kterými se kontrolují a prověřují potraviny. Byste kolikrát ani  nevěřili, čím vším si musí projít třeba taková obyčejná mouka, než se z ní stane sušenka 😉

Někoho z vás možná překvapí, že potraviny na českém trhu (a samozřejmě i v rámci EU), díky přísné legislativě patří k nejbezpečnějším na světe! Přála bych si, aby se mi touhle cestou podařilo přispět k vymýcení mýtů o (ne)kvalitě potravin.

 

Jsem absolventkou programu Chemie a technologie výroby potravin na Univerzitě Tomáše Bati.  Má praxe v oblasti zajištění kvality a bezpečnosti potravin začala v letech 2011 až 2018, kdy jsem působila na v mezinárodní společnosti Orkla Foods, (dceřiný závod Hamé). Od roku 2018 do roku 2021, jsem sbírala zkušenosti ve společnosti Hero. Zde jsem působila v kampani, která byla zaměřena na vzdělávání (odborné) veřejnosti o potravinách určených pro zvláštní výživu – kvalita a specifika výroby potravin pro děti do 3 let. 

V současnosti se zaměřuji na vzdělávání veřejnosti v oblasti kvality potravin a preventivní výživy. Pracuji také v oblasti obsahového marketingu –  tvořím produktové fotografie, píši content na weby, e-shopy, blogy a sociální sítě pro klienty z oblasti prodeje a výroby potravin.

kvalita potravin v ČR


KONTAKT

info@umimejist.cz
.

NAJÍT MĚ MŮŽETE TAKÉ NA  SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

 

,,Radost, kterou můžeme najít v jídle a vaření, je mocnější než jakýkoli antioxidant nebo fytochemická látka”.

ANTHONY WARNER alias Angry Chef