Volby tisku:

Jednohubky z listového těsta pečené

jednohubky pečené z listového těsta

Tyto křehoučké jednohubky udělají parádu nejen jako slavnostní pohoštění. Navíc, to budete mít zase skoro bez práce. Potřebujete jen listové těsto, cokoliv najdete v lednici a máte rádi. Věřte mi, ať koláčky naplníte čímkoliv, vždy to bude dobrota.

Způsob přípravy ,
Obtížnost Pro začátečníky
Čas
Čas na přípravu: 10 mins Čas vaření: 20 mins Celkový čas: 30 min
Cooking Temp 180  °C
Porce 10
Nejlepší období
Popis

Do receptu jsem použila kupované listové těsto. Běžně v obchodech  seženete kvalitní listové těsto ( např. Babické), jen z mouky, másla, vejce a octu. Ale i listové těsto z rostlinných tuků, u těchto těst si jen dejte pozor na to, aby neobsahovaly nekvalitní částečně ztužené tuky.

Na 1 plech
  • 500 g (1 plát listového těsta 250 g) Na tento recept budete tedy potřebovat 2 pláty
  • 1 ks vejce
  • 10 ml mléko
  • 100 g smetanový sýr (žervé, Lučinu, riccottu, Cottage, případně můžete nahradit plátkovým tvrdým sýrem)
  • Náplň:
  • 250 g dobroty dle chuti: hermelín s česnekem a pepřem, mozzarellu sušená rajčata, Niva + žampiony +vlašské ořechy; plátky červené cibule + med+ chilli pasta; můžete použít cokoliv, co máte rádi.
Postup:
  1. Troubu vyhřejte na 180 °C.

  2. postup listové těsto

    První plát listového těsta položíte na plech vyložený pečícím papírem a potřete ho smetanovým sýrem. Přikryjte druhým plátem.

  3. Pláty pomocí nože (nebo krájecím kolečkem na pizzu) rozkrájejte na stejně velké čtverečky. Doprostřed každého čtverečku pak udělejte důlek pomocí skleničky. Důlek propíchejte vidličkou.

  4. Čtverečky poté potřete rozšlehaným vejcem s mlékem. Do vytvořených důlků pak vložte náplň dle chuti.

  5. pečené jednohubky z listového těsta

    Pečte cca 20 – 30 minut dozlatova.

Umíme jíst
Michaela
Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.