Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Tyto křehoučké jednohubky udělají parádu nejen jako slavnostní pohoštění. Navíc, to budete mít zase skoro bez práce. Potřebujete jen listové těsto, cokoliv najdete v lednici a máte rádi. Věřte mi, ať koláčky naplníte čímkoliv, vždy to bude dobrota.

Jednohubky z listového těsta pečené

Do receptu jsem použila kupované listové těsto. Běžně v obchodech  seženete kvalitní listové těsto ( např. Babické), jen z mouky, másla, vejce a octu. Ale i listové těsto z rostlinných tuků, u těchto těst si jen dejte pozor na to, aby neobsahovaly nekvalitní částečně ztužené tuky.

jednohubky pečené z listového těsta Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 10 mins Čas vaření 20 mins Celkový čas 30 min Obtížnost: Pro začátečníky Cooking Temp: 180  °C Porce: 10 Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Na 1 plech

Cooking Mode Disabled

Náplň:

Postup:

  1. Troubu vyhřejte na 180 °C.

  2. První plát listového těsta položíte na plech vyložený pečícím papírem a potřete ho smetanovým sýrem. Přikryjte druhým plátem.

  3. Pláty pomocí nože (nebo krájecím kolečkem na pizzu) rozkrájejte na stejně velké čtverečky. Doprostřed každého čtverečku pak udělejte důlek pomocí skleničky. Důlek propíchejte vidličkou.

  4. Čtverečky poté potřete rozšlehaným vejcem s mlékem. Do vytvořených důlků pak vložte náplň dle chuti.

  5. Pečte cca 20 – 30 minut dozlatova.

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Zařadit pod
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Rate this recipe

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network