Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Skvěle se hodí k obědu, k večeři nebo jen tak k zakousnutí ke svačině. Do těchto květákových placiček jsem přidala navíc cottage, aby byly sytější. Parmazán a voňavé koření, aby byly chutnější a voňavější.

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY S COTTAGE

4.5 od 1 hlas

Nevím jak vy, ale my doma různé placičky milujeme. Hodí se k obědu, k večeři nebo jen tak k zakousnutí ke svačině. Do těchto květákových placiček jsem přidala navíc cottage, aby byly sytější. K nim jsem podávala vařené brambory a dip ze skyru, majonézy a česneku. Část placiček jsem usmažila a část zkusila upéct v troubě, posypat parmazánem. Obě varianty jsou vynikající. Postup jak na ně, najdete v postupu přípravy.

květákové placičky pečené Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 10 mins Čas vaření 30 mins Celkový čas 40 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4 Kalorie: 440 kcal/ 1810 kJ/ 300g Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Ingredience

Postup přípravy:

  1. Květák uvařte v mírně osolené vodě do změknutí, asi 10 minut.

  2. Nechte jej poté důkladně okapat a rozmačkejte ho ve větší míse šťouchadlem na brambory.

  3. Do mísy poté přidejte vejce, cottage, sůl, pepř, muškátový oříšek, strouhanku tak, aby směs byla kompaktní a daly se z ní tvarovat malé placičky. Proto strouhanku přidávejte postupně. Pokud plánujete placičky smažit, přidejte parmazán do těsta. Pokud budete chtít placičky péct, posypete je parmazánem po povrchu před pečením.

  4. Placičky můžete usmažit v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Poté na talíři odsát přebytečný tuk pomocí papírových utěrek.

  5. Nebo můžete placičky lehce potřít olejem, posypat parmazánem a upéct na 200 °C (horkovzduch) asi 20 – 30 minut.

    květákové placičky
Výživové údaje

Velikost porce 300 g

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 440kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 18g28%
Celkový obsah sacharidů 46g16%
Vláknina 6g24%
Bílkovina 19g38%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Zařadit pod
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

User Reviews

4.5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Anonym

    Dobry den, nemohu najit postup pripravy…. kvetak je jiz predvareny nebo syrovy?? Dekuji Jana

    • umimejist

      Dobrý podvečer, moc se omlouvám, zapomněla jsem postup nahrát. Už jsem vše doplnila. Ano, květák předvařený. Hezký večer. Míša

  1. umimejist

    Dobrý podvečer, moc se omlouvám, zapomněla jsem postup nahrát. Už jsem vše doplnila. Ano, květák předvařený. Hezký večer. Míša

  1. Anonym

    Dobry den, nemohu najit postup pripravy…. kvetak je jiz predvareny nebo syrovy?? Dekuji Jana