Tuhle dokonale křupavou večeři si můžete připravit doma během 10 minut. Já použila kupované těsto na pinsu, které jsem jen obložila a zapekla s tím, co máme doma nejraději. Vy si můžete dát na pinsu cokoliv máte zrovna po ruce.
Pinsa s mozzarellou a provensálskými bylinkami
Jaké těsto na pinsu koupit? Dělala jsem si malý průzkum po online e - shopech a hotová těsta na pinsu mají téměr totožná složení a nutriční hodnotu. Liší se obvykle podíly mouky - pšeničné, sójové, cizrnové a rýžové. Zaleží pak na vás, jaká varianta vám vyhovuje. Z nutričního hlediska jsou kupované korpusy na pinsu především zdrojem komplexních sacharidů a obsahují také slušné množství rostlinných bílkovin cca 8 -13 g/100g (dle druhu).
Pinsa s mozzarellou a provensálskými bylinkami
Postup:
Vyhřejte troubu na 230 °C a vložte do ní plech, na kterém budete pinsu péct. Případně můžete použít kámen na přípravu pizzy.
- Pinsu potřete rajčatovým základem smíchaným s provensálskými bylinkami a naskládejte žampiony a mozzarellu.
Pinsu vložte do trouby a pečte, dokud nebude krásně zlatavá, trvá to asi 5 - 10 minut. Ozdobte čerstvými lístky bazalky a čerstvými rajčátky.
TIP: Mozzarellu můžete také nahradit burratou