Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Tuhle dokonale křupavou večeři si můžete připravit doma během 10 minut. Já použila kupované těsto na pinsu, které jsem jen obložila a zapekla s tím, co máme doma nejraději. Vy si můžete dát na pinsu cokoliv máte zrovna po ruce.

Pinsa s mozzarellou a provensálskými bylinkami

Jaké těsto na pinsu koupit? Dělala jsem si malý průzkum po online e - shopech a hotová těsta na pinsu mají téměr totožná složení a nutriční hodnotu. Liší se obvykle podíly mouky - pšeničné, sójové, cizrnové a rýžové.  Zaleží pak na vás, jaká varianta vám vyhovuje. Z nutričního hlediska jsou kupované  korpusy na pinsu především zdrojem komplexních sacharidů a  obsahují také slušné množství rostlinných bílkovin cca 8 -13 g/100g (dle druhu).

Pinsa s provensálskými bylinkami Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 5 mins Čas vaření 5 mins Celkový čas 10 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 2 Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Pinsa s mozzarellou a provensálskými bylinkami

Cooking Mode Disabled

Postup:

  1. Vyhřejte troubu na 230 °C a vložte do ní plech, na kterém budete pinsu péct. Případně můžete použít kámen na přípravu pizzy.

    1. Pinsu potřete rajčatovým základem smíchaným s provensálskými bylinkami a naskládejte žampiony a mozzarellu.
  2. Pinsu vložte do trouby a pečte, dokud nebude krásně zlatavá, trvá to asi 5 - 10 minut. Ozdobte čerstvými lístky bazalky  a čerstvými rajčátky.

    TIP: Mozzarellu můžete také nahradit burratou

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Receptová karta - Powered by WP Delicious
michaela smolková umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Rate this recipe

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network