Tato krémová houbová polévka je plná voňavých hub, zeleniny a jemných fazolí, proto také zasytí i ty nejhladovější žaludky.

Krémová houbová polévka s kořenovou zeleninou a fazolemi

Polévka je tedy ideální jako hlavní jídlo - přidejte však další zdroj komplexních sacharidů -  opečený chléb, brambory.  Pokud máte vyšší potřebu bílkovin, připravte si k polévce  ještě vejce, nebo smetanu nahraďte mixovaným cottage sýrem, ricottou, žervé…

fazolova polevka Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 10 min Čas vaření 35 min Celkový čas 45 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 6 Kalorie: 400 g/ 96 kcal/850 kJ Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Suroviny:

Postup:

  1. Rozehřejte si olej v hrnci, přidejte cibuli a několik minut restujte. Dále nasypte houby, kmín, sůl a pepř. Vařte 7–10 minut nebo dokud houby nepustí většinu vody a nezačnou hnědnout.

  2. Přidejte zeleninu, mouku a promíchejte, aby se zelenina obalila.

  3. Nalijte sójovou omáčku a znovu promíchejte.

  4. Přidejte vodu a přiveďte k varu. Jakmile začne polévka vřít, snižte teplotu a za občasného míchání vařte (odkryté) 15–20 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.

  5. Vmíchejte fazole, mléko a duste (odkryté) dalších 10-15 minut. Nakonec upravte hustotu a dochuťte.

     

  6. Po odstavení z plotny vmíchejte do polévky utřený česnek a majoránku. Podávejte se lžící zakysané smetany a čerstvým koprem.

    houbová polévka s fazolí
Výživové údaje

Velikost porce 400 g

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 96kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 9g14%
Celkový obsah sacharidů 19g7%
Vláknina 10g40%
Bílkovina 13g26%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Receptová karta - Powered by Delicious Recipes
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Add a review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *