Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Podzimní klasika v křupavém skořicovém těstě, s bohatou jablečnou náplní s ořechy a brusinkami. Protože jsem plánovala jablečný štrůdl na svačinu, přidala jsem do náplně tvaroh s vejci, aby byl štrůdl sytější.

Jablečný štrůdl na plech

jablečný štrůdl na plech Pin Recipe
1 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 10 mins Čas vaření 40 mins Celkový čas 50 min Obtížnost: Pro začátečníky Cooking Temp: 170  °C Porce: 15 Kalorie: 263 kcal/ 1100 kJ/ 130 g Nejlepší období: Podzim

Pekáček o rozměru 28x15 cm- těsto:

Cooking Mode Disabled

jablečná náplň

Postup:

  1. Zapněte troubu a vyhřejte na 170°C.

  2. Z mouky, másla, vejce, vody, skořice, tvarohu a octu vypracujte těsto rozdělte ho na polovinu. Každou polovinu rozválejte na velikost pekáčku.

  3. Jednu polovinu těsta rozložte na dno (vymazaného či papírem vyloženého) pekáčku.

    Naneste tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, cukr).

  4. Poté posypejte jablečnou směsí (jablka, brusinky, ořechy, hřebíček).

  5. Druhou polovinu těsta propíchejte vidličkou, nebo pomocí vykrajovátek vytvořte dírky, či nožem udělejte zářezy, aby mohla odcházet pára.

  6. Takto připravený plát těsta položte na jablečnou náplň a prsty zamačkejte kraje.

    Pečte 40 -50 minut, dokud těsto nezezlátne. Při podávání posypejte cukrem.

Výživové údaje

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 263kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 10g16%
Celkový obsah sacharidů 36g12%
Vláknina 3g12%
Bílkovina 8g16%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Zařadit pod
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Rate this recipe

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 Přidat do oblíbených
Min
1 Přidat do oblíbených

Share it on your social network