Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Toto grilované kuřecí marinované ve fermentované sójové omáčce, citrónové šťávě se zázvorem vás překvapí svou šťavnatostí a fantastickou chutí. Možná se vám tahle marináda zdá netradiční, ale věřte mi, není to žádná divočina, naopak, chutě se skvěle doplňují.  Stačí, když tento recept jednou vyzkoušíte, a garantuji vám, že už nikdy nebudete grilovat kuře jinak!

KUŘECÍ PRSA GRILOVANÁ marinovaná

Tento recept funguje dobře s různými kuřecími kousky! Měli jsme úspěch s vykostěnými kuřecími stehny bez kůže, prsy, paličkami, křídly a vykostěnými stehny. Marináda je ovšem skvělá také na dochucení tofu😉

Ještě než se pustíte do zpracování masa mrkněte na článek PROČ NEUMÝVAT MASO a také by se vám mohly hodit TIPY NA BEZPEČNÉ GRILOVÁNÍ.

Kuřecí prsa na gril zázvor Mazagrande Pin Recipe
1 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 10 mins Čas vaření 20 mins Čas odpočinku 120 mins Celkový čas 2 hod 30 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4 Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Kuřecí prsa v marinádě

Cooking Mode Disabled

Postup na přípravu kuřecího masa Mazagrande

  1. Ve velké míse prošlehejte citronovou šťávu, sójovou omáčku, olivový zázvor, česnek, petržel, sůl a pepř, dokud se nespojí.

  2.  Vložte kuřecí do misky s marinádou. Misku přikryjte fólií nebo talířkem.  Marinujte kuře alespoň 2 hodiny –pokud nespěcháte, tak klidně marinujte  12 hodin. Čím déle necháte kuře nasávat všechnu tu dobrotu, tím bude konečný výsledek dokonalejší, šťavnatější a plný chuti.Marinujte kuře na spodní polici chladničky – vždy je dobré uchovávat syrové maso mimo čerstvé produkty a na spodní polici chladničky, abyste snížili riziko křížové kontaminace.

  3.  Kuře před grilováním osušte – vyjměte kuře z marinády a jemně osušte papírovou utěrkou, abyste odstranili přebytečnou vlhkost. Touto marinádou nepotírejte maso na grilu! Pokud budete chtít marinádu použít na potírání masa na grilu, převařte ji. PROČ?     

  4. Grilujte kuře na středně vysoké teplotě. Nemáte gril? Tento recept můžete připravit i na pánvi, či grilovací pánvi! Rozehřejte 2 lžíce oleje na velké pánvi (nebo natřete na velkou litinovou grilovací pánev). Jakmile je pánev rozpálená, přidejte kuře a opékejte z obou stran, dokud nebude kuře dostatečně propečené. Pokud použijete silnější kusy kuřete, doporučuji opéct kuře z obou stran a poté dopečení v troubě na 200 °C 5-10 minut.

S čím podávat tahle grilovaná kuřecí prsa?

  1. K tomuto masu se skvěle hodí vychlazený nápoj chutěmi laděný do citrusů, možná by nebyla vůbec špatná lehce kyselkavá jablečná šťáva.

  2. My si toto léto například oblíbili drinky Mazagrande, což jsou perlivé osvěžující kávové nápoje. Které připravuji s ledem a nejčastěji pomerančem či citrónem, meduňkou.

  3. Že se takový nápoj nehodí k masu? Mrkněte na tipy s jakým jídlem párovat kávu a kávové nápoje. Možná budete překvapeni, a určitě příjemně. Můžete objevit spoustu zajímavých chutí a kombinací jídel. A vytáhnout se tak se svým kuchařským uměním třeba právě před kamarády na grilovačce 😉

  4. K teplému masu (pokrmu) se právě hodí ledová káva, zatímco horká káva funguje dobře s potravinami, které mají pokojovou teplotu nebo jsou studené.

    Tmavým masům chuťově sluší tmavě pražená káva, drůbežímu spíš středně pražená. Zajímavosti najdete např. v těchto článcích:

    https://sca.coffee/research/coffee-tasters-flavor-wheel

    https://www.webstaurantstore.com/blog/3824/coffee-pairings.html

    https://www.mochasandjavas.com/pairing-coffee-with-food/?fbclid=IwAR23dk2b9u1JM1EJtczajjk19YakeueQ7p2IB_-9FECeUtdU2PC5FU5KGlA

    https://www.coffeeforless.com/blogs/coffee-for-less-blog/coffee-pairings-sweet-and-savory-foods-that-pair-well-with-coffee

     

     

     

  5. Coffee-pairing je v gastronomii vskutku zajímavá disciplína. Věřím, že budete nadšení stejně jako já.

    Dobrou chuť a krásný zbytek léta.

Poznámka

 

 

 

 

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Rate this recipe

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 Přidat do oblíbených
Min
1 Přidat do oblíbených

Share it on your social network