Polévka z pečených rajčat je naprostá luxusní, přitom naprosto jednoduchá záležitost. Stačí vše naházet do pekáčku a máte rychlo a vydatnou večeři na stole. Pečená rajčata jsou skvělá! Už jste někdy zkoušeli pečená rajčata? Obecně pečená zelenina má výraznější a lahodnější chuť. Můžete také vyzkoušet to, že pečená rajčata nahradíte paprikou a cuketou. Do polévky jsem také přidala máslové fazole, a tím v jídle navýšila obsah vlákniny a bílkovin.
Poku byste si chtěli dát jídlo jako hlavní jídlo, přidejte si k ní ještě nějaký zdroj bílkovin. Například krémový čerstvý sýr, nebo tofu (doporučuji tofu péct zároveň s rajčaty a bylinkami). A také si k polévce přihoďte kousek pečiva, nebo jiné přílohy. Dobrou chuť!