Volby tisku:

Pinsa s mozzarellou a provensálskými bylinkami

Pinsa s provensálskými bylinkami

Tuhle dokonale křupavou večeři si můžete připravit doma během 10 minut. Já použila kupované těsto na pinsu, které jsem jen obložila a zapekla s tím, co máme doma nejraději. Vy si můžete dát na pinsu cokoliv máte zrovna po ruce.

Způsob přípravy ,
Uplatnění
Obtížnost Pro začátečníky
Čas
Čas na přípravu: 5 mins Čas vaření: 5 mins Celkový čas: 10 min
Porce 2
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

Jaké těsto na pinsu koupit? Dělala jsem si malý průzkum po online e - shopech a hotová těsta na pinsu mají téměr totožná složení a nutriční hodnotu. Liší se obvykle podíly mouky - pšeničné, sójové, cizrnové a rýžové.  Zaleží pak na vás, jaká varianta vám vyhovuje. Z nutričního hlediska jsou kupované  korpusy na pinsu především zdrojem komplexních sacharidů a  obsahují také slušné množství rostlinných bílkovin cca 8 -13 g/100g (dle druhu).

Pinsa s mozzarellou a provensálskými bylinkami
  • 250 g korpus na pinsu
  • 100 g pasírovaných rajčat
  • 3 g provensálských bylinek
  • 50 g žampiónů krájených na tenké plátky
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g rajčat krájených na plátky na ozdobu
  • 1 hrsti čerstvé bazalky na ozdobu
Postup:
  1. Vyhřejte troubu na 230 °C a vložte do ní plech, na kterém budete pinsu péct. Případně můžete použít kámen na přípravu pizzy.

    1. Pinsu potřete rajčatovým základem smíchaným s provensálskými bylinkami a naskládejte žampiony a mozzarellu.
  2. pinsa s mozarellou a provensálskými bylinkami

    Pinsu vložte do trouby a pečte, dokud nebude krásně zlatavá, trvá to asi 5 - 10 minut. Ozdobte čerstvými lístky bazalky  a čerstvými rajčátky.

    TIP: Mozzarellu můžete také nahradit burratou

michaela smolková umíme jíst
Michaela
Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Mám radost, že vás recept zaujal. Přeji Vám dobrou chuť!

Míša