Volby tisku:

Domácí kopečková zmrzlina

domácí zmrzlina
Způsob přípravy
Obtížnost Pro začátečníky
Čas
Čas na přípravu: 10 10 mins Čas vaření: 10 10 mins Celkový čas: 20 min
Porce 10
Nejlepší období Léto
Popis

K létu neodmyslitelně patří kopečková zmrzlina. Co takhle vyzkoušet domácí?  Nepotřebujete žádné speciální zmrzlinovače, jen výkonný mixér a mrazák. Tento recept je vhodný i pro alergiky na bílkovinu kravského mléka a vegany.

Základem této krémové zmrzliny je banán. K němu si můžete pak přihodit cokoliv máte rádi. Poměr většinou neřeším a pokaždé dělám podle toho, co doma máme. Ale je fakt, že banán v receptu vždy převažuje.

Zmrzlina v mrazáku vydrží několik týdnů. Pokud si však připravíte větší množství zmrzliny naráz, doporučuji si ji rozdělit na menší porce. Abyste zmrzlinu furt nerozmrazovali dokola. Jednak by se v ní vytvořily krystalky ledu, a jednak to není pravé ořechové z hlediska hygieny.

Suroviny:
    Ovocná zmrzlina
  • 500 g banánu na kolečka
  • 400 g mraženého lesního ovoce
  • Kakaová zmrzlina s kousky čokolády
  • 500 g banánu krájeného na kolečka
  • 2 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 40 g nasekané čokolády
Postup
  1. Ovocná zmrzlinadomácí ovocná zmrzlina

    Nejprve si nakrájejte banány na tenká kolečka a dejte zamrazit. Většinou nechávám přes noc. Poté si vyndejte mražený banán a mražené ovoce. Nechejte na lince cca 10 minut odstát ( aby šlo ovoce zpracovat) a pak rozmixujte dohladka.

  2. Kakaová zmrzlinadomácí kakaová zmrzlina

    Kakaovou zmrzku vyrobíte stejně jednoduše.
    Povolený zmrzlý banán rozmixujete dohladka s kakaovým práškem a poté přihodíte nasekanou čokoládu. Zmrzliny pak ukládám do vaniček a opět zamrazím – nebo hned sníme.

Umíme jíst
Michaela
Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.