Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Domácí kopečková zmrzlina

K létu neodmyslitelně patří kopečková zmrzlina. Co takhle vyzkoušet domácí?  Nepotřebujete žádné speciální zmrzlinovače, jen výkonný mixér a mrazák. Tento recept je vhodný i pro alergiky na bílkovinu kravského mléka a vegany.

Základem této krémové zmrzliny je banán. K němu si můžete pak přihodit cokoliv máte rádi. Poměr většinou neřeším a pokaždé dělám podle toho, co doma máme. Ale je fakt, že banán v receptu vždy převažuje.

Zmrzlina v mrazáku vydrží několik týdnů. Pokud si však připravíte větší množství zmrzliny naráz, doporučuji si ji rozdělit na menší porce. Abyste zmrzlinu furt nerozmrazovali dokola. Jednak by se v ní vytvořily krystalky ledu, a jednak to není pravé ořechové z hlediska hygieny.

domácí zmrzlina Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 10 mins Čas vaření 10 mins Celkový čas 20 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 10 Nejlepší období: Léto

Suroviny:

Cooking Mode Disabled

Ovocná zmrzlina

Kakaová zmrzlina s kousky čokolády

Postup

  1. Ovocná zmrzlina

    Nejprve si nakrájejte banány na tenká kolečka a dejte zamrazit. Většinou nechávám přes noc. Poté si vyndejte mražený banán a mražené ovoce. Nechejte na lince cca 10 minut odstát ( aby šlo ovoce zpracovat) a pak rozmixujte dohladka.

  2. Kakaová zmrzlina

    Kakaovou zmrzku vyrobíte stejně jednoduše.
    Povolený zmrzlý banán rozmixujete dohladka s kakaovým práškem a poté přihodíte nasekanou čokoládu. Zmrzliny pak ukládám do vaniček a opět zamrazím – nebo hned sníme.

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Zařadit pod
Receptová karta - Powered by WP Delicious
michaela smolková umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Rate this recipe

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network