Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Snídaně do skleničky, dortík s třešněmi

Poslední třešně padly tento týden na sladkou snídani do skleničky. Lepší by byly višně, letos jsem ale žádné pěkné nesehnala. Pokud se vám nebude chtít dělat s korpusem, můžete jej nahradit třeba celozrnnými sušenkami, nebo ovesnými vločkami. Byla by to ale škoda, tento korpus je na přípravu jednoduchý, jemný, nadýchaný a výborný. Tento recept na korpus se skvěle hodí i na krtkův dort. Pokud potřebujete, obsah tuku můžete navýšit přidáním mletých oříšků do korpusu.

snídaně do skleničky Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 15 mins Čas vaření 30 mins Celkový čas 45 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4 Kalorie: 2283 kJ /546 kcal/ 1 porce Nejlepší období: Léto

Suroviny

Cooking Mode Disabled

Korpus

Krém

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.

  2. Všechny suroviny na korpus si dejte do větší mísy a důkladně promíchejte ručně či mixerém. Těsto vlijte na pekáč vyloženým pečícím papírem a pečte asi 20 minut (zkouším špejlí).

  3. Po vychladnutí potřete krémem a ozdobte třešněmi. Nebo můžete korpus rukama rozdrobit a naplnit do skleniček.

  4. Do skleniček vkládám vrstvy takto: korpus, třešně/višně-krém, korpus, krém třešně, višně, čokoláda.

    snídaně do skleničky sladká
Výživové údaje

Velikost porce 300 g

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 546kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 13g20%
Celkový obsah sacharidů 71g24%
Vláknina 13g52%
Bílkovina 31g62%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Zařadit pod
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Add a review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network