Snídaně do skleničky, dortík s třešněmi

Poslední třešně padly tento týden na sladkou snídani do skleničky. Lepší by byly višně, letos jsem ale žádné pěkné nesehnala. Pokud se vám nebude chtít dělat s korpusem, můžete jej nahradit třeba celozrnnými sušenkami, nebo ovesnými vločkami. Byla by to ale škoda, tento korpus je na přípravu jednoduchý, jemný, nadýchaný a výborný. Tento recept na korpus se skvěle hodí i na krtkův dort. Pokud potřebujete, obsah tuku můžete navýšit přidáním mletých oříšků do korpusu.

snídaně do skleničky Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 15 min Čas vaření 30 min Celkový čas 45 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4 Kalorie: 2283 kJ /546 kcal/ 1 porce Nejlepší období: Léto

Suroviny

Korpus

Krém

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.

  2. Všechny suroviny na korpus si dejte do větší mísy a důkladně promíchejte ručně či mixerém. Těsto vlijte na pekáč vyloženým pečícím papírem a pečte asi 20 minut (zkouším špejlí).

  3. Po vychladnutí potřete krémem a ozdobte třešněmi. Nebo můžete korpus rukama rozdrobit a naplnit do skleniček.

  4. Do skleniček vkládám vrstvy takto: korpus, třešně/višně-krém, korpus, krém třešně, višně, čokoláda.

    snídaně do skleničky sladká
Výživové údaje

Velikost porce 300 g

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 546
% Denní hodnota *
Celkový tuk 13g20%
Celkový obsah sacharidů 71g24%
Vláknina 13g52%
Bílkovina 31g62%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. - Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, tedy teoreticky z trojpoměru makronutrientů: 20 % bílkoviny, 25 % tuky, sacharidy 55 %. Někdy jídlo obsahuje více tuků, jindy více bílkovin atd.. protože mým cílem není sestavit dokonalý recept, který bude přesně odpovídat výživovým doporučením, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Receptová karta - Powered by Delicious Recipes
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Add a review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network