Tento recept na zapečený květák tomu obalovanému šlape na paty. Parmazán dodá květáku šmrnc a křupavou krustu. Společně s oblíbeným kořením a čerstvými bylinkami vznikne vyjímečná kombinace chutí. Tento recept musíte rozhodně vyzkoušet!
Květák s parmazánem pečený v troubě
Pokud byste si chtěli dát tyto řízky jako hlavní jídlo, nezapomeňte si k nim přihodit ještě nějaký zdroj bílkovin. Například jogurtový dip, dip z tofu či tvarohu. A přidejte také komplexní sacharidy v podobě přílohy -brambory, batáty, pečivo atd.

Ingredience
Postup
Nejprve nařežte květák na řízky a následně je potřete olejem, osolte a posypte kořením.
Řízky dejte na plech vyloženým pečícím papírem a pečte na 200 °C 10 minut.
Poté řízky posypte parmazánem a pečte dalších 5 minut
Velikost porce 200 g
Porce 4
- Množství na porci
- Kalorie 135
- % Denní hodnota *
- Celkový tuk 9g14%
- Celkový obsah sacharidů 5g2%
- Vláknina 6g24%
- Bílkovina 9g18%
* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. - Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, tedy teoreticky z trojpoměru makronutrientů: 20 % bílkoviny, 25 % tuky, sacharidy 55 %. Někdy jídlo obsahuje více tuků, jindy více bílkovin atd.. protože mým cílem není sestavit dokonalý recept, který bude přesně odpovídat výživovým doporučením, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)