Volby tisku:

Nakládaný tvaroh se sušenými rajčaty

nakládaný tvaroh
Způsob přípravy
Obtížnost Pro začátečníky
Čas
Čas na přípravu: 5 mins Čas vaření: 5 mins Celkový čas: 10 min
Porce 8
Kalorie 1256 kJ/300 kcal 1 porce
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Popis

Tuto zdánlivě obyčejnou a nudnou potravinu můžete povýšit na neobvyklou lahůdku. Vyzkoušejte tvrdý tvaroh naložit do oleje s oblíbenými bylinkami a sušenými rajčaty. Po uležení je skvělý jako zdroj bílkovin a tuku do těstovin, salátů nebo jen tak na topinku.

Na 8 porcí budete potřebovat:
  • 400 g tvrdého tvarohu
  • 200 ml panenského olivového oleje
  • 80 g sušených rajčat
  • 30 g čerstvých či sušených bylinek, česnek
Postup:
  1. Nakrájejte tvaroh na kostičky.

  2. Dejte tvaroh do uzavíratelné sklenice, nasypejte bylinky, koření a sušená rajčata, sůl a důkladně promíchejte.

  3. Zalijte olivovým olejem po okraj sklenice, tak aby byly tvaroh a bylinky zcela ponořeny v oleji.

  4. Sklenici uzavřete  a vložte do lednice alespoň na 3 dny. Takto nakládaný tvaroh vám vydrží minimálně 14 dní.

  5. Nakládaný tvaroh
Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

michaela smolková umíme jíst
Michaela
Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Mám radost, že vás recept zaujal. Přeji Vám dobrou chuť!

Míša