Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Seznam témat, která si přejete zpracovat:

V seznamu jsou zapsány vaše dotazy v původním znění.

Pokud bude dané téma zpracované, přiložím k němu odkaz, kde si budete moct odpověď přečíst. Odpovědi budou samozřejně zveřejnené také na IG, FB a zde ve formě článku v sekci ,,Potraviny a výživa".

  • Umývat/neumývat kuřecí prsa? ODPOVĚĎ: VIDEO nebo ČLÁNEK
  • Jak vybrat nejlepší šunku.
  • Koupím kuřecí ze supermarketu, ještě 3 dny před datem spotřeby a otevřu a už je cítit. je to stále vhodné k jídlu?
  • Konzervanty v šunkách.
  • Je glutamát škodlivý?
  • Kolik jíst masa (i děti) + musíme jíst vepřové?
  • jsou extrudované výrobky zlo skrz glykemickou zátěž?
  • Bujóny a kupované vývary.
  • Játra, jak s nimi zacházet při přípravě a jsou kvalitnější BIO?
  • Privátní značky řetězců – porovnání kvality.
  • Etikety uzeniny (jak může klobása obsahovat 100 % masa, když obsahuje tuk?).
  • Jsou opravdu potraviny pro děti zdravější?
  • Svačiny ,,do šuplíku”. Prosím tip na kvalitní výrobky, které můžu mít v práci v šuplíku jako nouzovku.
  • Často čtu, že máme jíst vlákninu, je opravdu nutnost?
  • Tip na dobré a kvalitní musli a podle čeho vybírat?
  • Obyč sušené ovoce a lyofilizované, rozdíly živiny.
  • Musíme jíst ořechy?
  • Je pravda, že jsou ořechy bez namočení jedovaté?
  • Různé druhy mouk -kvalita a benefity.
  • Chléb – jaký kupovat v supermarketu.
  • Porovnání pečiva ze supermarketu vs malé pekárny.
  • Porovnání snídaňových cereálií.
  • Jak poznat kvalitní celozrnné pečivo, abych nekupoval obarvené bílé.
  • Můžou celozrnné výrobky děti 2+?
  • Toustový chléb bílý vs. celozrnný.
  • Kupovaná těsta – pizza a listové.
  • Jaký olej v kuchyni nejlépe používat?
  • Jídla ze sáčku (práškové).
  • Proč jsou některá másla drobivá?
  • Kvalita másla.
  • Je krabicové mléko falšované vodou?
  • Je krabicové mléko mrtvé?
  • Tip na nejlepší bílý jogurt.
  • Je Ghí opravdu takový zázrak?
  • Porovnání kvality mlék běžně v obchodě.
  • Porovnání řervé a jestli jsou vhodné jíst každý den.
  • Rozdíl v mléce v plastu a ve skle.
  • Tesco Skyr vs. Skyr orig.
  • Lipánek x Pribiňák x Míša, který je nejlepší?
  • Proč bílé jogurty chutnají jinak, i když mají stejnou nutriční hodnotu?
  • Lučina Nadýchaná – je dusík v ml. v škodlivý pro děti?
  • Nějaký éčka v potravinách na který si dát bacha?
  • Podle čeho vybrat nejlepší žervé.
  • Prosím o porovnávací výběr maragrínů, máme alergii na mléko.
  • Tavené sýry.
  • Coca Cola Zero vs klasická- která je lepší?
  • Umývat či neumývat vejce?
  • Je potřeba ovoce a zeleninu namáčet v octu s jedlou sodou?
  • ve Finsku vidím hodně často, že lidi neumývají zabalenou zeleninu (např. okurka) a bobule ztrhu,doma jsme vedli také spory, jestli umývat bylinky.
  • Popcorny.
  • Chuťovky – chipsy, Bake rolls, tyčinky, popcorn…když už, tak co je nejlepší varianta?
  • Sója a děti – mám se bát fytoestrogenu?
  • Kdy sníst nejpizději jídlo po uvaření 3-5 den?
  • Jak často můžu jíst tofu?
  • Jak se vyrábí sójové výrobky (tofu atd).
  • Kvalita čajů.
  • U čeho nevadí prošlá doba trvanlivosti ( použiji občas i prošlou smetanu).
  • Slazené nápoje, který obsahuje nejméně cukru?

Pokud máte další dotazy či nápady na příspěvky, případně chcete některá témata zpracovat přednostně... Napiště mi prosím do komentářů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *