Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Tento snack či lehčí oběd je ideální na teplé letní dny, kdy si chcete vychutnat něco lehkého a zároveň vydatného. Tortillové kornoutky jsou krásně křupavé, zeleninový salát osvěžující. Chuťový zážitek doladí salsa s příjemným pikantním nádechem. Jako bonus si dopřejete zdravou porci vitamínů a vlákniny.

Pečené tortilly se sýrem, grilovanou zeleninou a ovocnou salsou

Tento pokrm snadno přenosný, což z něj dělá perfektní volbu na piknik nebo oběd či svačinu do krabičky.

pečené tortilly s grilovanou zeleninou a ovocnou salsou Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 10 mins Čas vaření 10 mins Celkový čas 20 min Cooking Temp: 180  °C Porce: 4 Kalorie: 311 kcal/250 g Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Suroviny:

Cooking Mode Disabled

Ovocná salsa

Postup:

  1. Rozpalte troubu na 180 °C.
  2. Příprava tortill: Předehřejte troubu na 180 °C. Každou tortillu rozkrojte na poloviny a z každé poloviny vytvořte kornoutek, který zajistíte párátkem. Kornoutky naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte je dozlatova asi 10–15 minut. 

  3. Po upečení nechte kornoutky vychladnout a vyndejte párátka. Kornoutky si zachovají svůj tvar a budou krásně křupavé.

  4. Příprava zeleninové směsi: Cuketu potřete olejem a ogrilujte ji na pánvi nebo grilu dozlatova. Papriky můžete nechat čerstvé, nebo je také ugrilovat podle chuti.
  5. Ve větší míse smíchejte grilovanou cuketu, papriky, cibulku, sůl, pepř a sýr.
  6. Příprava ovocné salsy: V menší míse smíchejte nakrájený ananas, mango, limetkovou šťávu a jemně nasekanou chilli papričku. Pokud preferujete hladší konzistenci, můžete salsu rozmixovat Do kornoutků naplňte zeleninový salát, přidejte lžíci salsy a nakonec posypejte čerstvým koriandrem.
  7. Servírování: Do upečených tortillových kornoutků naplňte připravený zeleninový salát. Přidejte lžíci ovocné salsy a vše ozdobte nasekaným čerstvým koriandrem.
  8. Podávání: Pokud plánujete vzít tento snack na cesty, doporučuji kornoutky a salát zabalit zvlášť do krabiček, aby vám kornoutky nenavlhly.
  9. TIP: Můj nový objev tohoto léta – svěží kofeinový nápoj bez přidaného cukru. Skvěle k tomuto snacku ladí k Tchibo Coffizz s příchutí Pomelo & Limetka.

  1. Dali byste si raději sladkou variantu salátu? Mrkněte na TENTO  recept - ovocný salát s pečenými tortillovými chipsy.

Výživové údaje

Porce 4


Množství na porci
Kalorie 315kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 12g19%
Celkový obsah sacharidů 35g12%
Vláknina 6g24%
Bílkovina 15g30%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Zařadit pod
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Rate this recipe

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network