Kapustová polévka pinit
0 Přidat do oblíbených
POLÉVKY RYCHLÁ PŘÍPRAVA VEGETARIÁNSKÉ RECEPTY

Kapusta patří mezi druhy zeleniny, kterými můžeme v zimě doplnit vit. C. Je také zdrojem luteinu, který pomáhá chránit naše oči, vit. K a beta-karotenu. Kapusta kadeřávek je dokonce velmi dobrým zdrojem vápníku (dobře vstřebatelného - kapusta obsahuje NÍZKÉ množství oxalátů, které jinak brání vstřebávání minerálních látek).

Pokud máte rádi výraznější chutě, můžete do polévky přidat 2 hrsti sušených hub, nebo vodu nahradit masovým či zeleninovým vývarem. Pokud byste si chtěli dát polévku jako hlavní jídlo, přidejte si zdroj bílkovin například v podobě ztraceného/sázeného vejce, luštěnin, masa. A také ještě navíc komplexní sacharidy – pečivo, luštěniny.

pinit
0 Přidat do oblíbených
POLÉVKY VEGETARIÁNSKÉ RECEPTY

Receptů na dýňovou polévku není nikdy dost. Tento recept jsem si tak trochu ulehčila tím, že všechny suroviny jsem upekla. Pak stačilo jen vzít do ruky tyčový mixér a chutná podzimní polévka byla na stole. Oříšky a semínka používám podle toho, co mám zrovna ve špajzu. Do polévky můžete dát jakékoliv oříšky či semínka, které máte rádi. Polévku jsem tentokrát připravila jako hlavní jídlo s opečenou topinkou a parmazánem.