Masové karbanátky z jednoho plechu s bramborami a zeleninou potěší svou jednoduchostí a výtečnou chutí. Kombinace mletého hovězího a vepřového masa s aromatickým česnekem, čerstvou petrželkou a vybraným kořením vám zaručí šťavnaté a voňavé karbanátky.
Karbanátky z jednoho plechu s bramborami a zeleninou
Jako příloha skvěle poslouží pečené brambory a směs sezónní zeleniny. Tento pokrm je ideální jako rodinný oběd či večeře. Vychutnejte si tento tradiční, avšak vylepšený recept.
Recept na 4 porce ( porce 400 g)
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C.
Veškeré ingredience na karbanátky smíchejte a na 10 minut odložte stranou.
Nakrájejte brambory na zhruba stejně velké měsíčky. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky/ rozdělte na růžičky. Zeleninu s bramborami smíchejte s olejem, solí a pepřem.
Plech vyložte pečícím papírem a na polovinu vysypejte zeleninu. Poté z masové směsi vytvarujte karbanátky a rovnoměrně rozložte po druhé polovině plechu.
Pečte cca 30 minut, dokud nebudou karbanátky propečené.
Porce 4
- Množství na porci
- Kalorie 492kcal
- % Denní hodnota *
- Celkový tuk 18g28%
- Celkový obsah sacharidů 45g15%
- Vláknina 7g29%
- Bílkovina 37g74%
* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)