Jednoduchá a naprosto dokonalá domácí zmrzlina – ostružinová s mascarpone a červeným vínem. Lahodný smetanový základ skvěle doplňují šťavnaté ostružiny a lehce pikantní redukce z červeného vína. Dokud neochutnáte, neuvěříte, že tohle je jedna z nejlepších zmrzlin, kterou jste kdy jedli 🙂 A nebojte se, k výrobě této zmrzliny nepotřebujete žádné speciální vybavení, vystačíte si s obyčejným ručním šlehačem nebo mixérem.
Ostružinová zmrzlina s mascarpone a červeným vínem
S recepturou si můžete pohrát dle chuti, jen doporučuji se držet množství surovin. Mascarpone můžete nahradit například tvarohem nebo smetanovým jogurtem. Výbornou alternativou je také třeba sýr Philadelphia. Pokud vám není po chuti červené víno, nahraďte jej ovocným džusem (150 ml) a přidejte trošku červeného vinného octa ( 1 až 2 lžičky dle chuti).
Smetanový základ
Redukce z červeného vína
Instructions
- Nejprve začneme sladkou redukcí z červeného vína, 100 g ostružin a 2 lžícemi cukru. Vše vložte do menšího rendlíku a vařte na středním plameni, dokud se ostružiny nerozpadnou a směs lehce nezhoustne, asi 15 minut.
- Vzniklou směs můžete rozmixovat do hladka, nebo přelít přes sítko, pokud nemáte rádi semínka.
- Redukci nařeďte 100 ml vody nebo ovocnou šťávou a nechejte vychladnout.
- Mezitím si připravte smetanový základ z 250 g mascarpone, které krátce vyšlehejte s citrónovou kůrou a šťávou, vanilkou.
- Nakonec přidejte k mascarpone vychlazenou smetanu a vyšlehejte do hustého krému.
- Do smetanového základu přimíchejte ostružiny a dvě lžíce redukce z vína.
- Směs přelijte do nádoby vhodné na mražení a dejte alespoň na 4 hodiny do mrazáku.
- Před podáváním nechte zmrzlinu chvíli při pokojové teplotě, aby se lépe nabírala.
- Servírujte zmrzlinu přelitou redukcí z červeného vína, můžete nazdobit citrónovou kůrou či lístky meduňky.
Glad to be one of many visitants on this awesome internet site : D.
afzyqi
Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?