Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Jednoduchá a naprosto dokonalá domácí zmrzlina – ostružinová s mascarpone a červeným vínem. Lahodný smetanový základ skvěle doplňují šťavnaté ostružiny a lehce pikantní redukce z červeného vína. Dokud neochutnáte, neuvěříte, že tohle je jedna z nejlepších zmrzlin, kterou jste kdy jedli 🙂 A nebojte se, k výrobě této zmrzliny nepotřebujete žádné speciální vybavení, vystačíte si s obyčejným ručním šlehačem nebo mixérem. 

Ostružinová zmrzlina s mascarpone a červeným vínem

S recepturou si můžete pohrát dle chuti, jen doporučuji se držet množství surovin. Mascarpone můžete nahradit například tvarohem nebo smetanovým  jogurtem. Výbornou alternativou je také třeba sýr Philadelphia. Pokud vám není po chuti červené víno, nahraďte jej ovocným džusem (150 ml) a přidejte trošku červeného vinného octa ( 1  až 2 lžičky dle chuti).

domácí zmrzlina jednoduchý recept Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 10 mins Čas vaření 15 mins Celkový čas 25 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 6

Smetanový základ

Cooking Mode Disabled

Redukce z červeného vína

Instructions

  1. Nejprve začneme sladkou redukcí z červeného vína, 100 g ostružin a 2 lžícemi cukru. Vše vložte do menšího rendlíku a vařte na středním plameni, dokud se ostružiny nerozpadnou a směs lehce nezhoustne, asi 15 minut.
  2. Vzniklou směs můžete rozmixovat do hladka, nebo přelít přes sítko, pokud nemáte rádi semínka.
  3. Redukci nařeďte 100 ml vody nebo ovocnou šťávou a nechejte vychladnout.
  4. Mezitím si připravte smetanový základ z 250 g mascarpone, které krátce vyšlehejte s citrónovou kůrou a šťávou, vanilkou.
  5. Nakonec přidejte k mascarpone vychlazenou smetanu a vyšlehejte do hustého krému.
  6. Do smetanového základu přimíchejte ostružiny a dvě lžíce redukce z vína.
  7. Směs přelijte do nádoby vhodné na mražení a dejte alespoň na 4 hodiny do mrazáku.
  8. Před podáváním nechte zmrzlinu chvíli při pokojové teplotě, aby se lépe nabírala.
  9. Servírujte zmrzlinu přelitou redukcí z červeného vína, můžete nazdobit citrónovou kůrou či lístky meduňky.

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Rate this recipe

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network