Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Tento recept na zapečený květák tomu obalovanému šlape na paty. Parmazán dodá květáku šmrnc a křupavou krustu. Společně s oblíbeným kořením a čerstvými bylinkami vznikne vyjímečná kombinace chutí. Tento recept musíte rozhodně vyzkoušet!

Květák s parmazánem pečený v troubě

 Pokud byste si chtěli dát tyto řízky jako hlavní jídlo, nezapomeňte si k nim přihodit ještě nějaký zdroj bílkovin. Například jogurtový dip, dip z tofu či tvarohu. A  přidejte také komplexní sacharidy v podobě přílohy -brambory, batáty, pečivo atd.

pečený květák Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 10 mins Čas vaření 10 mins Celkový čas 20 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4 Kalorie: 135 Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Ingredience

Cooking Mode Disabled

Postup

  1. Nejprve nařežte květák na řízky a následně je potřete olejem, osolte a posypte kořením.

  2. Řízky dejte na plech vyloženým pečícím papírem a pečte na 200 °C 10 minut.

  3. Poté řízky posypte parmazánem a pečte dalších 5 minut

Výživové údaje

Porce 4


Množství na porci
Kalorie 135kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 9g14%
Celkový obsah sacharidů 5g2%
Vláknina 6g24%
Bílkovina 9g18%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Zařadit pod
Receptová karta - Powered by WP Delicious
michaela smolková umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Rate this recipe

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network