Tento recept na zapečený květák tomu obalovanému šlape na paty. Parmazán dodá květáku šmrnc a křupavou krustu. Společně s oblíbeným kořením a čerstvými bylinkami vznikne vyjímečná kombinace chutí. Tento recept musíte rozhodně vyzkoušet!
Květák s parmazánem pečený v troubě
Pokud byste si chtěli dát tyto řízky jako hlavní jídlo, nezapomeňte si k nim přihodit ještě nějaký zdroj bílkovin. Například jogurtový dip, dip z tofu či tvarohu. A přidejte také komplexní sacharidy v podobě přílohy -brambory, batáty, pečivo atd.
Ingredience
Postup
Nejprve nařežte květák na řízky a následně je potřete olejem, osolte a posypte kořením.
Řízky dejte na plech vyloženým pečícím papírem a pečte na 200 °C 10 minut.
Poté řízky posypte parmazánem a pečte dalších 5 minut
Porce 4
- Množství na porci
- Kalorie 135kcal
- % Denní hodnota *
- Celkový tuk 9g14%
- Celkový obsah sacharidů 5g2%
- Vláknina 6g24%
- Bílkovina 9g18%
* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)