Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Masové karbanátky z jednoho plechu s bramborami a zeleninou potěší svou jednoduchostí a výtečnou chutí. Kombinace mletého hovězího a vepřového masa s aromatickým česnekem, čerstvou petrželkou a vybraným kořením vám zaručí šťavnaté a voňavé karbanátky.

Karbanátky z jednoho plechu s bramborami a zeleninou

 Jako příloha skvěle poslouží pečené brambory a směs sezónní zeleniny.  Tento pokrm je ideální jako rodinný oběd či večeře. Vychutnejte si tento tradiční, avšak vylepšený recept.

karbanátky pečené v troubě Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 10 mins Čas vaření 30 mins Celkový čas 40 min Obtížnost: Pro začátečníky Cooking Temp: 190  °C Porce: 4 Kalorie: 400 g /492 KCAL Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Recept na 4 porce ( porce 400 g)

Cooking Mode Disabled

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.

  1. Veškeré ingredience na karbanátky smíchejte a na 10 minut odložte stranou.

  1. Nakrájejte brambory na zhruba stejně velké měsíčky. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky/ rozdělte na růžičky. Zeleninu s bramborami smíchejte s olejem, solí a pepřem.

  1. Plech vyložte pečícím papírem a na polovinu vysypejte zeleninu. Poté z masové směsi vytvarujte karbanátky a rovnoměrně rozložte po druhé polovině plechu.

  1. Pečte cca 30 minut, dokud nebudou karbanátky propečené.

Výživové údaje

Porce 4


Množství na porci
Kalorie 492kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 18g28%
Celkový obsah sacharidů 45g15%
Vláknina 7g29%
Bílkovina 37g74%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Zařadit pod
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Rate this recipe

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network