Obalovaný květák pečený v troubě
Na jaký způsob máte květák nejraději vy? Tento recept na obalovaný květák v křupavém těstíčku patří mezi mé nejoblíbenější. K tomuto jídlu se skvěle hodí dip z nízkotučného tvarohu se 2 lžícemi zakysané smetany, česnekem a pažitkou. Dip květák příjemně osvěží a zárověň dodáme pokrmu další zdroj bílkovin.
Suroviny:
těstíčko
na obalování
Postup:
Nejprve zapněte troubu na horkovzduch a nastavte teplotu 200 °C.
Květák nakrájejte na plátky jako řízky, nebo rozeberte na růžičky.
Těstíčko připravíte jednoduše smícháním všech uvedených surovin. Těstíčko udělejte podobné hustoty jako na lívance.
Květák nejprve obalte v těstíčku a ihned poté ve stouhance.
Obalený květák nandejte na plech vyloženým pečícím papírem a pečte do zlatova přibližně 35 minut.
Porce 4
- Množství na porci
- Kalorie 364kcal
- % Denní hodnota *
- Celkový tuk 12g19%
- Celkový obsah sacharidů 50g17%
- Vláknina 9g36%
- Bílkovina 14g29%
* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)