Obalovaný květák pečený v troubě

Na jaký způsob máte květák nejraději vy? Tento recept na obalovaný květák v křupavém těstíčku patří mezi mé nejoblíbenější. K tomuto jídlu se skvěle hodí dip z nízkotučného tvarohu se 2 lžícemi zakysané smetany, česnekem a pažitkou. Dip květák příjemně osvěží a zárověň dodáme pokrmu další zdroj bílkovin.

obalovaný květák pečený v troubě Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 15 min Čas vaření 35 min Celkový čas 50 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4 Kalorie: 1522 kJ/ 364 kcal/ 1 porce Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Suroviny:

těstíčko

na obalování

Postup:

  1. Nejprve zapněte troubu na horkovzduch a nastavte teplotu 200 °C.

  2. Květák nakrájejte na plátky jako řízky, nebo rozeberte na růžičky.

  3. Těstíčko připravíte jednoduše smícháním všech uvedených surovin. Těstíčko udělejte podobné hustoty jako na lívance.

  4. Květák nejprve obalte v těstíčku a ihned poté ve stouhance.

  5. Obalený květák nandejte na plech vyloženým pečícím papírem a pečte do zlatova přibližně 35 minut.

    Obalovaný květák pečený v troubě
Výživové údaje

Velikost porce 250 g bez přílohy

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 364
% Denní hodnota *
Celkový tuk 12g19%
Celkový obsah sacharidů 50g17%
Vláknina 9g36%
Bílkovina 14g29%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. - Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, tedy teoreticky z trojpoměru makronutrientů: 20 % bílkoviny, 25 % tuky, sacharidy 55 %. Někdy jídlo obsahuje více tuků, jindy více bílkovin atd.. protože mým cílem není sestavit dokonalý recept, který bude přesně odpovídat výživovým doporučením, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Receptová karta - Powered by Delicious Recipes
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Add a review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network