Obalovaný květák pečený v troubě
Na jaký způsob máte květák nejraději vy? Tento recept na obalovaný květák v křupavém těstíčku patří mezi mé nejoblíbenější. K tomuto jídlu se skvěle hodí dip z nízkotučného tvarohu se 2 lžícemi zakysané smetany, česnekem a pažitkou. Dip květák příjemně osvěží a zárověň dodáme pokrmu další zdroj bílkovin.

Suroviny:
těstíčko
na obalování
Postup:
Nejprve zapněte troubu na horkovzduch a nastavte teplotu 200 °C.
Květák nakrájejte na plátky jako řízky, nebo rozeberte na růžičky.
Těstíčko připravíte jednoduše smícháním všech uvedených surovin. Těstíčko udělejte podobné hustoty jako na lívance.
Květák nejprve obalte v těstíčku a ihned poté ve stouhance.
Obalený květák nandejte na plech vyloženým pečícím papírem a pečte do zlatova přibližně 35 minut.
Velikost porce 250 g bez přílohy
Porce 1
- Množství na porci
- Kalorie 364
- % Denní hodnota *
- Celkový tuk 12g19%
- Celkový obsah sacharidů 50g17%
- Vláknina 9g36%
- Bílkovina 14g29%
* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. - Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, tedy teoreticky z trojpoměru makronutrientů: 20 % bílkoviny, 25 % tuky, sacharidy 55 %. Někdy jídlo obsahuje více tuků, jindy více bílkovin atd.. protože mým cílem není sestavit dokonalý recept, který bude přesně odpovídat výživovým doporučením, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)