Dnes mám pro vás recept na starou dobrou klasiku – holandské řízky , ale pečené v troubě. Tyto řízečky jsou především zdrojem bílkovin a tuků, k nim si ještě tedy přidejte nějaký zdroj komplexních sacharidů – vařené brambory či batáty, bramborovou kaši/ bramborovou-zeleninové pyré, nebo třeba pečivo ( ideálně celozrnné -vláknina). Nezapomeňte si k nim přihodit ještě jednu porci čerstvé zeleniny, nebo zeleninového salátu.

Holandské řízečky pečené v troubě

peceny holandsky rizek Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 15 min Čas vaření 40 min Celkový čas 55 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 6 Kalorie: 1179 kJ/282 kcal/1 porce Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Recept na 6 porcí:

Postup:

  1. Smíchejte mleté maso, cibulku, pažitku, vajíčko a sýr. Poté přidejte sůl, pepř, případně česnek a důkladně promíchejte.

  2. Poté vytvarujte řízečky a následně obalte ve strouhance.

  3. Řízečky vyskládejte na plech vyloženým pečícím papírem, pomocí mašlovačky potřete olejem.

  4. Pečte nejprve 30 minut při teplotě 170 °C, poté cca dalších 10 minut při teplotě 200 °C.

    peceny holandsky rizek
Výživové údaje

Velikost porce 130 g

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 282
% Denní hodnota *
Celkový tuk 15g24%
Celkový obsah sacharidů 11g4%
Vláknina 3g12%
Bílkovina 23g46%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. - Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, tedy teoreticky z trojpoměru makronutrientů: 20 % bílkoviny, 25 % tuky, sacharidy 55 %. Někdy jídlo obsahuje více tuků, jindy více bílkovin atd.. protože mým cílem není sestavit dokonalý recept, který bude přesně odpovídat výživovým doporučením, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Zařadit pod
Receptová karta - Powered by Delicious Recipes
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Add a review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network