Pečené kuličky z červené čočky
Pečené kuličky si můžete připravit ve větším množství a zamrazit. I po rozmrzažení jsou vynikající. Můžete je upéct v troubě, nebo orestovat na trošce oleje na pánvi (ve formě placiček).
Ingredience
Postup
Červenou čočku uvařte dle návodu, slijte vodu a nechte chvíli zchládnout.
Poté čočku dejte do větší mísy a přidejte ostatní suroviny. Důkladně promíchejte a postupně přidávejte vodu, dokud z ,,těsta" nepůjdou dobře tvarovat kuličky/placky.
Poté vytvarujte kuličky či placky a nandejte na plech vyloženým pečícím papírem.
Kuličky lehce potřete olejem a pečte na horkovzduch při teplotě 190 °C asi 20 minut, dokud kuličky nezezlátnou.
Porce 4
- Množství na porci
- Kalorie 317kcal
- % Denní hodnota *
- Celkový tuk 10g16%
- Celkový obsah sacharidů 46g16%
- Vláknina 7g29%
- Bílkovina 13g26%
* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)