Pečené kuličky z červené čočky
Pečené kuličky si můžete připravit ve větším množství a zamrazit. I po rozmrzažení jsou vynikající. Můžete je upéct v troubě, nebo orestovat na trošce oleje na pánvi (ve formě placiček).

Ingredience
Postup
Červenou čočku uvařte dle návodu, slijte vodu a nechte chvíli zchládnout.
Poté čočku dejte do větší mísy a přidejte ostatní suroviny. Důkladně promíchejte a postupně přidávejte vodu, dokud z ,,těsta" nepůjdou dobře tvarovat kuličky/placky.
Poté vytvarujte kuličky či placky a nandejte na plech vyloženým pečícím papírem.
Kuličky lehce potřete olejem a pečte na horkovzduch při teplotě 190 °C asi 20 minut, dokud kuličky nezezlátnou.
Velikost porce 130 g
Porce 1
- Množství na porci
- Kalorie 317
- % Denní hodnota *
- Celkový tuk 10g16%
- Celkový obsah sacharidů 46g16%
- Vláknina 7g29%
- Bílkovina 13g26%
* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. - Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, tedy teoreticky z trojpoměru makronutrientů: 20 % bílkoviny, 25 % tuky, sacharidy 55 %. Někdy jídlo obsahuje více tuků, jindy více bílkovin atd.. protože mým cílem není sestavit dokonalý recept, který bude přesně odpovídat výživovým doporučením, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)