Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Šťavnatý a zároveň nadýchaný hruškový koláč ovoněný skořicí a hřebíčkem. Miluju (nejen) ovocné buchty a koláče, co vy?  Ráda tímto způsobem řeším svačiny sobě i dětem. Peču tedy často, proto se snažím vždy upravit recept tak, aby byl nutričně vyvážený, ale zároveň, aby se to dalo jíst 🙂

Hruškový koláč

Tento koláč se tedy hodí nejen na svačinu, ale klidně si jej můžete vychutnat na snídani. Pokud byste si chtěli dát koláč k snídani, přidejte si zdroj bílkovin, tuků a vlákniny. Například v podobě řeckého jogurtu, chia semínek, čekankového sirupu, oříškového másla…Část polohrubé mouky můžete nahradit celozrnnou.

Hruškový koláč Pin Recipe
1 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 15 mins Čas vaření 50 mins Celkový čas 1 hod 5 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 10 Kalorie: 1 porce (130 g) 1110 kJ/265 kcal Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Suroviny na koláčovou formu o průměru 23 cm

Cooking Mode Disabled

Postup:

  1. Troubu si předehřejte na 170 °C, formu vymažte, nebo vyložte pečícím papírem.

  2. V míse nejprve prošlehejte vejce s cukrem, přidejte tvaroh, mléko, olej a postupně vmíchejte všechny ostatní suché suroviny. Nakonec přidejte hrušku na kostičky.

  3. Těsto vlijte do formy a ozdobte plátky hrušek.

  4. Pečte cca 50 minut, zkontrolujte špejlí.

  5. Před podáváním koláč lehce pocukrujte.

Výživové údaje

Porce 10


Množství na porci
Kalorie 265kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 7g11%
Celkový obsah sacharidů 41g14%
Vláknina 3g12%
Bílkovina 10g20%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Zařadit pod
Receptová karta - Powered by WP Delicious
michaela smolková umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Rate this recipe

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 Přidat do oblíbených
Min
1 Přidat do oblíbených

Share it on your social network