Polévka z pečené dýně s bramborami a rozmarýnem

Receptů na dýňovou polévku není nikdy dost. Tento recept jsem si tak trochu ulehčila tím, že všechny suroviny jsem upekla. Pak stačilo jen vzít do ruky tyčový mixér a chutná podzimní polévka byla na stole. Oříšky a semínka používám podle toho, co mám zrovna ve špajzu. Do polévky můžete dát jakékoliv oříšky či semínka, které máte rádi. Polévku jsem tentokrát připravila jako hlavní jídlo s opečenou topinkou a parmazánem.

Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 15 min Čas vaření 40 min Celkový čas 55 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 6 Kalorie: 2284 kJ/546 kcal/ 1 porce Nejlepší období: Podzim

Polévka

Na 6 porcí topinek

Postup

  1. Všechny suroviny kromě cottage sýru dáme do pekáčku a zalijeme 2 hrnky vody či vývarem.

  2. Pečeme na 200 °C 30 minut.

  3. Poté vše přehodíme do hrnce, přidáme cottage sýr  a mixujeme  na požadovanou krémovost. Případně naředíme dalším přidáním vody či vývaru. Dochuťte ještě solí či vinným octem a můžete podávat.

  4. Chléb opékejte na nepřilnavé pánvi na sucho nejprve z jedné strany.  Jakmile topinku obrátíte,  opečenou stranu posypejte parmazánem a nechte dopéct spodní stranu topinky.

    dýňová polévka
Výživové údaje

Velikost porce 1 porce by mohla vypadat takto: 300 ml polévky + 120 g topinek s parmazánem

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 546
% Denní hodnota *
Celkový tuk 14g22%
Celkový obsah sacharidů 79g27%
Vláknina 10g40%
Bílkovina 22g44%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. - Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, tedy teoreticky z trojpoměru makronutrientů: 20 % bílkoviny, 25 % tuky, sacharidy 55 %. Někdy jídlo obsahuje více tuků, jindy více bílkovin atd.. protože mým cílem není sestavit dokonalý recept, který bude přesně odpovídat výživovým doporučením, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Receptová karta - Powered by Delicious Recipes
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Add a review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network