Tvaroh s praženými vlašskými ořechy a jablky

Tuto tvarohovou pochoutku si můžete připravit i jako sladkou snídani. Místo vloček můžete použít nedoslazované křupavé lupínky (pohankové, ovesné, špaldové). Já mám velice ráda klíčené lupínky od firmy Semix pluso, které jsou dokonce vhodné i pro celiaky. Jablíčka můžete nahradit hruškami, nebo jiným ovocem, které máte zrovna doma. Pokud potřebujete méně tučnou variantu, polotučný tvaroh můžete nahradit nízkotučným, nebo třeba Skyrem či jogurtem s nízkým obsahem tuku. Pokrm bude obsahovat méně tuku a naopak více bílkovin.

tvaroh s jablky Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 5 min Čas vaření 10 min Celkový čas 15 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 1 Kalorie: 2510 kJ/600 kcal/ 1 porce Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Suroviny

Instrukce

  1. Jablečná směs s oříšky

    Na pánvi na sucho krátce orestujeme vlašské ořechy.

  2. Poté ořechy dáme bokem a na pánev hodíme jablko s kořením a medem. Opékáme dokud jablka nezměknou a koření se nerozvoní.

Tvarohový krém

  1. Do tvarohu vmíchejte čekankový sirup. Prodochucení můžete přidat ještě vanilku. Případně je moc dobrý karamelový čekankový sirup ;-)

  2. Do skleničky navrstvěte lupínky/vločky, tvaroh a nakonec jablíčka s oříšky. Pokud si berete skleničku s sebou na cesty, doporučuji si lupínky dát dosáčku zvlášt.

Výživové údaje

Velikost porce 330 g snídaňová porce

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 600
% Denní hodnota *
Celkový tuk 18g28%
Celkový obsah sacharidů 78g26%
Vláknina 8g32%
Bílkovina 23g46%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. - Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, tedy teoreticky z trojpoměru makronutrientů: 20 % bílkoviny, 25 % tuky, sacharidy 55 %. Někdy jídlo obsahuje více tuků, jindy více bílkovin atd.. protože mým cílem není sestavit dokonalý recept, který bude přesně odpovídat výživovým doporučením, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Receptová karta - Powered by Delicious Recipes
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Add a review

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network