Kvalita potravin a výživa & recepty na každý den

Sladké potěšení, které se hodí, jak na snídaňový stůl, tak i jako stylová svačinka pro vaše školáky. Inspirovala jsem se oblíbeným smetanovým italským dezertem, jehož kořeny sahají do bohaté kuchyně severní Itálie. Část smetany je v tomto receptu nahrazena řeckým jogurtem, což dodává tomuto dezertu nový rozměr svěžesti a lehkosti, zároveň dostatek bílkovin. 

Jogurtová panna cotta

O křupavé zakončení se postará pečená granola, která je zdrojem zdravých tuků, sacharidů a vlákniny. Do naší kuchyně nově zavítala prémiová řemeslná granola od @mlsni.cz ,která je parádně chuťově vyladěná a hlavně vyrobená z kvalitních a ověřených surovin. 

jogurtová panna cotta Pin Recipe
0 Přidat do oblíbených
Čas na přípravu 10 mins Čas vaření 10 mins Čas odpočinku 60 mins Celkový čas 1 hod 20 min Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4 Kalorie: 530 kcal/300 g Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Jogurtová vrstva

Cooking Mode Disabled

Ovocná vrstva na ozdobu

Postup:

  1. Nejprve si připravte skleničky nebo misky o objemu 300 ml, do které budete panna cottu plnit.

  2. Poté si vezměte menší rendlík a v něm rozmíchejte želatinu a smetanu, poté nechejte 10 minut bobtnat.

  3. Mezitím smíchejte ve větší míse řecký jogurt, med a vanilku.

  4. Jakmile želatina nabobtná, dejte směs na plotnu a na mírném stupni ohřívejte, dokud se želatina nerozpustí. Pozor! Nevařte.

  5. Poté rendlík sundejte z plotny, smetanovou směs nalijte do mísy k jogurtu a rychle promíchejte metličkou. Postup přípravy želatiny se může mírně lišit, vždy si přečtěte doporučení výrobce na obalu.

  6. Následně směs rozdělte do 4 připravených skleniček a dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice.

  7. Malinovou vrstvu připravíte jednoduše tak, že z mražených malin připravíte rozvar. Mražené maliny krátce povařte se 3 lžícemi vody. Malinovým rozvarem polijte mléčný krém, jakmile bude tuhý.

  8. Jogurtovou panna cottu podávejte posypanou křupavou granolou.  

Výživové údaje

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 530kcal
% Denní hodnota *
Celkový tuk 27g42%
Celkový obsah sacharidů 43g15%
Vláknina 9g36%
Bílkovina 26g52%

* Při sestavování velikosti ukázkových porcí vycházím z referenčního příjmu 8400kJ/2000 kcal. Což je z toho důvodu, abych mohla vypočítat nutriční hodnotu porce. Nezapomeňte prosím, že každý máme jiné nároky na výživu a navíc není v tomto zohledněn celkový počet porcí za den. Ukázky slouží pouze pro inspiraci, jak si sestavit nutričně vyvážené jídlo. Velikost porce si prosím upravte podle vašich potřeb. Př sestavování receptur vycházím z obecných výživových doporučení, nicméně není mým cílem sestavit dokonalý recept, ale to, aby jídlo obsahovalo všechny důležité živiny, pokud možno v optimálním poměru a hlavně, aby chutnalo. Nutriční hodnotu jídla následně přepočítávám v nutričním programu, pouze proto, abyste si dokázali udělat představu o jeho výživové hodnotě. K sestavení vyváženého jídelníčku rozhodně nepotřebujete denně počítat kalorie a gramy živin. Nikdo nemá dokonalý jídelníček, ani já, ani žádný odborník na výživu, to ani není cílem ;-)

Uvařili jste podle tohoto receptu? Podělte se s námi o to, jak vám chutnalo :-)

@umimejist

@umimejistcz

pinit
Zařadit pod
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Umíme jíst

Michaela

Píši o dobrém jídle, kvalitě a výrobě potravin, mýtech ve výživě...

Srdečně vás vítám na mém blogu. Můžete se tady inspirovat, jak sobě a své rodině snadno připravovat nutričně vyvážená jídla pomocí jednoduchých receptů z běžně dostupných surovin. Dále vám poradím s nákupem ,,zdravých“ a kvalitních potravin. Na blogu také najdete čtení o výrobě vašich oblíbených potravin a zajímavostech o výživě.

Rate this recipe

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add a question

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

0 Přidat do oblíbených
Min
0 Přidat do oblíbených

Share it on your social network